Bodens Kommun väljer Fiberdata som leverantör av Nätutrustning

Fiberdata och Bodens kommun har ingått ett samarbete där Fiberdata ska leverera nätutrustning för att uppgradera och modernisera Boden kommuns nätverksinfrastruktur. Fiberdata har med ett brett produktutbud och professionell service levererat bästa pris/prestanda samt även konsulttjänster i den grundliga utvärderingen som ingick med bl.a. en avancerad PoC (Proof of Concept) innan avtal kunde tecknas.

Många nät är byggda över lång tid och kan innehålla flera generationer utrustning från olika leverantörer. En av Fiberdatas styrkor är den breda kompetens och erfarenhet som finns förknippat med dessa komplexa miljöer.

I Boden kommun kommer nätutrustning att successivt bytas ut till den senaste versionen av Huawei’s nätverksprodukter. I utvärderingen lades det stor vikt vid integration mot befintliga nät och system. En av Fiberdatas styrkor är erfarenhet och kunskap av migrering från äldre infrastruktur till den senaste tekniken inom nätverk.

”Genom samarbetet med Fiberdata får vi en skalbar plattform som vi successivt kan migrera till på bästa möjliga sätt både tekniskt och ekonomiskt, säger Jörgen Larsson, Verksamhetsutvecklare Boden Kommuns IT-enhet”.

”Fiberdata har en långsiktig satsning på nätverk för kommunal IT verksamhet, Bodens Kommun är ett mycket bra exempel där våra produkter och expertis kommer till nytta och skapar kundvärde. VI är hedrade av att ha fått förtroendet att leverera till Bodens kommun som är en viktig satsning för oss meddelar Niclas Sonesson, VD på Fiberdata AB”

 

Om Bodens kommun

Boden vill vara en trivsam och hållbart växande småstad. Idag finns ca. 30 000 människor boende i kommunen. En stad där det är nära till allt som är viktigt – och även till en del annat. Nära till aktiviteter, jobb, upplevelser, människor och natur. Boden har ett särskilt uttryck för det livet. Närhetsliv.

 

Om Fiberdata

Som pionjär och med tekniken som dragkraft är Fiberdata idag en av landets starkaste oberoende systemintegratörer. Typiska kunder är operatörer, energibolag och kommuner som vill erbjuda bredbandsanslutningar på sina respektive orter.

Mer information finns på www.fiberdata.se.