Produkter

Efter 30 års erfarenhet inom nätverk med försäljning av routrar, switchar, passiv och aktiv optisk utrustning känner vi till alla aspekter av dessa produkter.

Våra säljare och tekniskt säljstöd är alltid tillgängliga för att ge nödvändiga råd och uppdateringar på de senaste produkterna och tekniken.

För produkttester eller för att gå igenom
tekniska krav anordnar vi tekniska
workshop's, kortare utbildningar eller presentationer

Kunder ber oss ofta om testresultat eller genomförande av “Proof of Concept” för att verifiera relevanta krav. Vi tillhandahåller utrustning, omfattande kunskaper och resurser för att göra dessa aktiviteter effektiva och framgångsrika.

products_2

In a world that demands more, more, more,
now, now, now,
we give you all that, that, that.

A strong team for a strong network.
Powered by Totally Wow.

Produkter och Tillbehör

BNG och Core routers

NetEngine 40E service router (NE40E) är en högpresterande nätverksprodukt från Huawei. NE40E är baserad på den senaste 400Gigabit plattformen vilket säkerställer stöd för framtidens ökade prestanda krav.

NE40E stödjer flexibla konfigurations varianter med funktioner som:

 • Layer 3 Broadband Network Gateway (BNG)
 • Layer 2 and 3 Virtual Private Network (L2VPN/L3VPN)
 • Multicast routing
 • Multicast VPN (MVPN)
 • Multiprotocol Label Switching (MPLS)
 • Traffic Engineering (TE)
 • Carrier Grade NAT (CGN)
 • Advanced QoS

NE40E har även stöd för IPv6 samt funktioner för en smärtfri migrering från IPv4.

Huawei S7700, 9700 and 12700

Vi erbjuder Huaweis chassibaserade core/distributions switchar med stöd för switching, routing, MPLS, IPV6 och mycket annat. Samt med den senaste Ethernet nätverksprocessorn (ENP) kan chassit utnyttja den senaste Layer 2 funktionen som krävs för att agera Broadband Network Gateway (BNG).

Eftersom alla chassivarianter finns i olika storlekar och kan bestyckas med en mängd linjekort är vi säker på att alltid kunna erbjuda rätt funktion som möter kunders krav och förväntningar.

Huawei S6720

S6720 serien är nästa generations GE/10G box switchar. S6720 används med fördel antingen i ett datacenter eller i distributionslagret i ett Stadsnät. Produkten finns i två alternativ med antingen 24 eller 48 SFP+ GE/10G portar. S6720 tillhandahåller ett brett alternativ av funktioner, avancerade säkerhetspolicys och olika QoS funktioner som hjälper användarna att bygga skalbara, hanterbara och säkra nät. Den senaste versionen S6720S har utformats för att vara kompakt och liten i storlek.							

Huawei S57xx

I takt med att slutanvändare vill ha högre hastigheter har Gigabit till hemmet börjat bli vanligt förekommande. Om man skall uppgradera sitt nät väljer de flesta en Gigabit switch. Många gigabit switchar har även möjlighet till SFP+ upplänk som alternativ. Det gör det möjligt att börja med en gigabit SFP för att senare i framtiden uppgradera till 10G.

De nya switcharna som nu kommer har en ny egenskap, dubbeltaggning i ett steg vilket är fördelaktigt när Stadsnätet kör ”Free Seating”

S57xx serien erbjuder många olika versioner för att ge kunderna möjlighet att välja den specifika typ av produkt som de behöver. S57xx serien har det bredaste utbudet av produktversioner som finns på marknaden

 

 

 

Förutom Huawei, har vi även nära samarbete med följande leverantörer:

Huawei Partner

Idag finns det ingen annan Huawei partner i Norden
som har mer erfarenhet och kompetens på produkterna än Fiberdata.

Medan vi arbetar med ett antal leverantörer inom produktsegmenten vi erbjuder, har vi stadigt fördjupat vårt engagemang för Huawei Technologies över tiden. Vårt samarbete med Huawei började 2011 när vi tog beslutet att skicka cirka 20 medarbetare till en veckolång utbildning.

Huawei har utsett Fiberdata till en
Value Added Partner (VAP) som är
Huaweis högsta graderade partnerstatus.

Under 2014 blev Fiberdata en Huawei Training Partner, vi utbilda även kunder i Huaweis utbildningsprogram i vår egen anläggning. Vi har också investerat i att bli en 3 Star Service Partner genom att bygga vårt eget produktlager med reservdelar och SLA alternativ. Detta gör det möjligt för oss att skicka ut de mest efterfrågade Huawei produkterna samma dag om det   behövs.

Fiberdata har under de senaste åren tilldelats priser och utmärkelser i Central- och Östeuropa (CEE) och Norden som:

 • Outstanding Reseller of 2014
 • Outstanding Business Value Partner 2015
 • Competence Enhancement Partner 2015
 • Member of Huawei Elite Club 2015
 • Value Added Partner of the Year 2016
 • Member of Huawei Elite Club 2016