Nätverksutrustning

Vår produktkunskap inom nätverkslagren Core, Distribution och Access tillsammans med Radiolänk och WiFi är unik.

Investera i din nätverksutrustning genom oss. Då kan du vara säker på att få det du och ditt nät behöver.

Vi arbetar med flera leverantörer och har god kunskap om deras produkter, dess egenskaper, uppdateringar och ny teknik.

Vår huvudsakliga specialitet kring utrusning och olika driftmiljöer ligger främst inom nätverkslagren Core, Distribution och Access. Vi samarbetar med leverantörer som Genexis, CTS, Pro Optix och Infoblox. Dessutom har vi ett exklusivt samarbete för den svenska marknaden med Huawei Technologies där vi är återförsäljare och har unik kunskap kring deras produkter. Som partner till Huawei har vi tack vare vårt engagemang och vår kunskap tilldelats flera utmärkelser där vi i vissa fall är den enda nordiska mottagaren.

core

Säkra ditt nät redan från grunden.

I stamnätet, (Core-nät) läggs grunden för hur stabilt och säkert ett nät är. Beroende på typ av nät, storlek, antal användare etc. är behoven, och lösningarna, olika. Det kan vara stadsnät, kommunnät, företagsnät etc. Oavsett storlek och behov ska det vara stabilitet, prestanda och säkerhet från grunden. För bästa lönsamhet är det viktigt att valet av utrustning baseras på de specifika behoven. Både befintliga och förväntade. Våra nätverkskonsulter har stor erfarenhet av både nätverksprodukter och nätdesign och vi hjälper gärna till att utrusta ditt nät.

distribution

Fördela och distribuera trafiken.

Ju större nät desto mer krävs av nätdesign och utrustning. Utmaningen ligger i att upprätthålla säkerheten med bästa prestanda oavsett nätstorlek för samtliga användare. För att säkerställa detta är det viktigt att nätet redan från början designas så att det kan växa med verksamheten. Våra nätverkskonsulter kan detta. Vi har både kunskap och produkter som är framtagna för flexibla distributionsnät, oavsett om det är box-produkter eller chassielösningar som är den mest effektiva lösningen för din verksamhet.

access

Nå dina slutanvändare.

Slutanvändare ser olika ut beroende på vilket nät du driver eller vilka tjänster du förmedlar. Behoven och kraven på utrustning skiftar ofta beroende på om slutanvändaren exempelvis är privata hushåll, företagskunder eller om det är ett nät inom offentlig förvaltning. Fiberdata kan hjälpa till med de accessprodukter som krävs för att upprätthålla driftsäkerhet och prestanda på bästa sätt oavsett kravbild för slutanvändare. Vår kompetens och erfarenhet att använda rätt produkt för olika målgrupper är baserad på bland annat teknik, miljö och kostnadseffektivitet.

Radiolänk

Från punkt till punkt.

Radiolänk eller mikrovågslänk är vanligen en punkt-till-punkt-förbindelse. Intresset för radiolänk har ökat i takt med att allt fler upptäcker varierande användningsområden. T ex för att nå svårtillgängliga områden, vid riskabla eller svåra markförhållanden, för tillfälliga lösningar, som redundans till befintlig fiber och mycket mer. Det är ett snabbt och relativt enkelt sätt att etablera en förbindelse. Fiberdata har arbetat med trådlösa lösningar under 20 år och vet vilka produkter och lösningar som fungerar för olika förhållanden.

wdm

Utnyttja din fiber maximalt.

Med olika WDM-lösningar ökar fiberns kapacitet genom att använda olika våglängder, kanaler, i en och samma fiber. Många använder våglängdsutrustning till sin fiber för att binda samman datahallar eller få ökad kapacitet till sin fiber. Operatörer och stadsnät använder ofta våglängdsteknik för att effektivt utnyttja och mångdubbla kapaciteten i befintlig fiberinfrastruktur. Det finns många tillfällen då WDM är ett både säkert och kostnadseffektivt alternativ. Fiberdata har både produkter och nätdesigner som hjälper till med allt från design av punkt-till-punkt-nät till ett mer avancerat nät med flera komponenter.

cpe

Avlämning till dina slutanvändare.

Fiberdata har ett brett utbud av avlämningsutrustning. Allt från enklare CPE’er för privatkunder och hushåll, med eller utan inbyggd WiFi, till mer avancerade switchar och routrar för företags- och kapacitetskunder. Vi samarbetar med flera tillverkare och hjälper dig till en optimal kundavlämning.

övrig optik

Vi löser din kontakt.

Genom att Fiberdata samarbetar med olika leverantörer med brett produktutbud kan vi erbjuda ett komplett sortiment av SFP’er (transcievers) i olika hastigheter för fiber, CWDM och DWDM, men också för koppar, som passar till olika leverantörers nätverksutrustning. Vi levererar också DAC/AOC- kablar, dvs färdigkontakterat kablage med önskad SFP.

Mer än bara produkter.

Med Fiberdata som samarbetspartner får du som kund mer än produkten du väljer. Du får samtidigt tillgång till vår sammanlagda kunskap om produkter, de olika nätverkslagren, nätdesign och hur du kan optimera din produktinvestering att möta framtidens behov.

produktkunskap

Vi har varit återförsäljare eller förmedlare av nätverksutrustning i mer än 30 år.

Något som självklart ger oss ett gediget kontaktnät och egna erfarenheter som är omfattande. Det gör oss också till en god kravställare när det gäller kvalitet och prestanda på den utrustning vi rekommenderar.

Vi anordnar Workshop’s, Proof of Concept, produkt- och utbildningspresentationer etc så att du som kund kan hålla dig ajour med både utveckling och uppdateringar, samt produkt- och resultattester.

produktsupport

Våra säljare och vårt tekniska säljstöd är alltid tillgängliga.

Våra säljare och vårt tekniska säljstöd är alltid tillgängliga för att ge råd och uppdateringar på de senaste produkterna, uppdateringarna och tekniken. Ni är välkomna att höra av er till dem med både frågor och förfrågningar.

I vår Network Operation Center sitter skickliga ingenjörer som utför teknisk produktsupport och 24/7/365 fjärrsupport. För maximal nätverkstillgänglighet har vi akuta reservdelar, komplex felsökning på distans och programvaru hotfixes direkt från leverantörens F&U center.